streda 18. decembra 2013

Avatar 2 - 4

 Krátko po natočení 1 dielu, bolo dobre známe, že James Cameron sa chystá natočiť další. Teraz sa produkčná spoločnosť rozhodla natočiť rovno 3 dieli. Predpokladaný rozpočet na všetky tri filmy by mal byť 1 miliarda dolárov - v prepočte niečo cez 727 miliónov eur.

Vypadá to, že Cameron si berie príklad z režiséra Petra Jacksona (Lord of the Rings, Hobbit: An Unexpected Journey, Hobbit: The Desolation of Smaug), pretože sa chystá natočiť dieli na Novom Zélande, o čom sa prezident spoločnosti Fox vyjadril ako o zemi ktorá "ponúka jedinečnú podporu pre filmy tejto škály".

Filmy sa majú natáčať 9 mesiacov, potom sa celý tým presunie do pohodlnejších priestorov za počítače, kde sa budú tvoriť efekty v spoločnosti Weta.


"It was very Jake-centric. His story seen through his eyes. We spread it around quite a bit more as we go forward. It's really the story of his family, the family that he creates on Pandora. His extended family. So think of it as a family saga like The Godfather."


Pokračovanie fenoménu Avatar by malo niesť "rodinný nádych" - vracajú sa pôvodné postavy ako Zoe Saldana (Neytiri), Sam Worthington (Jake Sully), dokonca aj záporák Stephen Lang, ktorý v prvom dieli zomrel.

James Cameron tiež uviedol na správnu mieru fámy, ktoré hovorili, že 2 diel bude natáčaný pod vodou.


"There's a fair bit of underwater stuff. It's been inaccurately said that the second film takes place underwater. That's not true. There are underwater scenes and surface-water scenes having to do with indigenous ocean cultures that are distributed across the three films."




Avatar 2 príde do kín v novembri 2016.
Avatar 3 v novembri 2017 a Avatar 4 v novembri 2018.

Čo hovoríte vy? Nechajte komentár a dajte mi vedieť v hodnotení, ako sa vám páčil článok! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára