piatok 10. januára 2014

Star Trek: Into Darkness





Po vzhliadnutí najlepšie hodnotených filmov za rok 2013 na Česko-Slovenskej filmovej databáze som si vybrala pár filmov, ktoré sa chystám v najbližšej dobe vzhliadnuť, hned ako budú dostupné na stiahnutie v dobre kvalite.

Medzi inými bol to nový Star Trek: Into Darkness, ktorý som si pozrela ako prvý.
 (FILM BOL SKVELÝ!)
Aby som povedala pravdu, prvý diel s novým castom Star Trek (2009) ma až tak nenadchol, bolo to dobré, ale film sa neradil medzi moje "top". Videla som ho dva krát, ale nič, čo by ma dokázalo vtiahnuť do filmu, ako ja rada hovorím - nič čo by ma "pohltilo". (Budme úprimný, niekedy to preháňam.)
Avšak (!) novému/pokračovaniu Star Treku sa to podarilo.
Myslím, že v Into Darkness dal Abrams väčší priestor pre svet ako taký v budúcnosti, nebolo to celé o vesmírnych lodiach. Kamera bola skvelá, zábery naozaj kvalitné a pri pár momentoch (bolo ich viac než pár) som si predstavovala seba vo svete v budúcnosti. Priznajme si to, kto by nechcel byť vo Hviezdnej flotile na lodi Enterprise, ked je tam kapitánom J. Kirk (Chris Pike)?! (Milujem jeho oči)
Späť k recenzií. Obsadenie bolo skvelé - pôvodné, s nejakými výnimkami, napr. zápornú postavu hral britský herec Benedict Cumberbatch (Khan), dalším príraskom bola taktiež britská herečka Alice Eve (Carol), pri ktorej som mala pocit, že by mohla nastať zápletka s Chrisom Pikeom (Kapitán Kirk), nestalo sa, ale ja si aj tak myslím, že niečo z toho v pokračovaní bude. Ved posúdte sami.
V pôvodnej zostave nechýbali Zoe Saldana (Uhura), ktorú ste mohli vidieť napríklad aj v snímke Avatar. Dalej to bol Zachary Quinto (Spock), Karl Urban (Dr. Bones), vtipný Simon Peg (Scotty), známy John Cho (Sulu), ruský herec Anton Yelchin (Chekov), kanadský herec Bruce Greenwood (generál Pike) a další.

Málo filmov ma donúti plakať - ešte menej seriálov/kníh - tomuto sa to podarilo na plnej čiare, koniec je veľmi smutný. Som žena, I can not help myself. Samozrejme, nebudem nič prezrádzať, ale o 5 minút neskôr som sa od úľavy rozosmiala. Zoberte si z toho, čo chcete.

Kedže je toto úplne prvý príspevok, kde píšem recenziu, vysvetlím v pár bodoch, kedy pre mňa film neni sklamaním, ale naopak dlhodobým potešením (viem, znie to blbo, prosím nepredstavujte si pri tom nič mimoriadne) - čo tým chcem povedať je, kedy je pre mňa film Fucking-Perfect. →

Hudba: 4/5
Kamera: 5/5
Výprava: 5/5
Kostými: 4/5
Obsadenie: 5/5

Ako vidíte, je to z mojej strany vysoké hodnotenie - nie najvyššie - ale vysoké. Zatiaľ tu nie je nikto, kto by navštevoval stránku, ale ak si budete čítať príspevok aj o pol roka neskôr, budem rada ak okomentujete moju recenziu, minimálne označte ako sa vám páčila na stupnici od 1-5. Prípadne vyjadrili svoj názor na čokoľvek.




























































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára